Thursday, February 26, 2009

Ακόμα ''δίνει ζωή'' ο Ντουζόν Ζαμίτ

Ο άδικος θάνατος του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο και η μετέπειτα γενναία απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της, έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της δωρεάς οργάνων στην Αυστραλία αλλά και στη χώρα μας.
Αυτό υποστηρίζει ο πατέρας του άτυχου νεαρού, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Δωρεές Οργάνων, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία. Εκεί, βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Γρίμπιλας, ο 30χρονος που ζει με την καρδιά του Ντουζόν και πλέον έχει πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια του θύματος.

Όπως είπε ο Όλιβερ Ζαμίτ, ο γιος του είχε ταχθεί υπέρ της δωρεάς οργάνων όταν ζούσε. Έτσι, οι γονείς του αποφάσισαν να σεβαστούν την απόφασή του. Ο 20χρονος Ντουζόν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπράβους έξω από κλαμπ της Μυκόνου στις 29 Ιουλίου του 2008.

Για μέρες, νοσηλεύθηκε εγκεφαλικά νεκρός στο «Ερρίκος Ντυνάν» έως ότου ο πατέρας του, επιδεικνύοντας απίστευτο μεγαλείο ψυχής, επέτρεψε την αποσύνδεση του γιου του από τη μηχανική υποστήριξη και δέχθηκε να δωρίσει την καρδιά του, σε Αυστραλό υπήκοο που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς και τα υπόλοιπα όργανά του σε άλλους συνανθρώπους μας.

Πηγή http://zougla.gr

No comments:

Post a Comment