Tuesday, February 24, 2009

Αντιδράσεις στα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία για να προστατεύσει τους ινδικής καταγωγής φοιτητές από απρόκλητες επιθέσεις και κλοπές

Με την προτροπή "μην μιλάτε τη γλώσσα σας γιατί κινδυνεύετε" και "μην επιδεικνύετε τα ηλεκτρονικά σας υπάρχοντα, όπως lap tops και I pods όταν κυκλοφορείτε με το τραίνο την νύχτα", η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τους ινδικής καταγωγής φοιτητές από απρόκλητες επιθέσεις και κλοπές.

Στην προτροπή "κλείστε το στόμα σας", αντέδρασε άμεσα ο εκπρόσωπος τους οργανισμού Ινδική Κοινωνία της Αυστραλίας Δρ. Γκαρντίπ Ορόρα.
"Είναι ντροπή να μας ζητάνε να κλείσουμε το στόμα μας.
Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να μας προστατεύσει και όχι να μας ζητά να μην μιλάμε τη γλώσσα μας", ανέφερε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας της Βικτώριας, παρατηρείται μεγάλη άνοδος του αριθμού ρατσιστικών επιθέσεων και κλοπών εναντίον φοιτητών ινδικής καταγωγής, κυρίως στα δυτικά προάστια της Μελβούρνης.
Εκείνο που προκύπτει, επίσης, είναι ότι οι φοιτητές δεν εμπιστεύονται την αστυνομία και τους χειρισμούς του νομικού συστήματος της χώρας όσον αφορά την τιμωρία αυτών που συλλαμβάνονται δια απρόκλητη επίθεση ή κλοπή.
Εν τω μεταξύ ο ομογενής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, κατηγόρησε ανοιχτά την αστυνομία της Βικτώριας για χαλαρή αντιμετώπιση των δραστών των επιθέσεων αυτών.
"Όταν εκδηλώνονται τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ρατσιστικά κίνητρα, η Αστυνομία δεν πρέπει να αρκείται μόνο στην απαγγελία κατηγοριών για επίθεση ή κλοπή, αλλά να χαρακτηρίζει αυτά τα εγκλήματα ως εγκλήματα μίσους", είπε ο κ. Πανταζόπουλος.
Αυτή τη στιγμή, περίπου 33.000 φοιτητές ινδικής καταγωγής φοιτούν σε αυστραλιανά πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και η Ομοσπονδία Φοιτητών Ινδικής καταγωγής μετά σειρά καταγγελιών μελών της που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κλοπής προειδοποιεί ότι η Μελβούρνη θεωρείται ήδη επικίνδυνη πόλη για πολλούς ινδικής καταγωγής φοιτητές γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην μαζική τους αναχώρηση από την πόλη.
Πηγή http://www.express.gr Photo: Cathryn Tremain

No comments:

Post a Comment