Wednesday, February 18, 2009

Αντιμέτωπη με το μένος της φύσης η Αυστραλία

Μπορεί οι πλέον καταστροφικές φωτιές στην ιστορία της Αυστραλίας που άφησαν περισσότερους από 200 νεκρούς να μην έχουν σβήσει ακόμα, ωστόσο τώρα η χώρα έρχεται αντιμέτωπη και με τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που τα δάση της Βικτόριας εξακολουθούν να καίγονται αποκλεισμένες παραμένουν πόλεις και οικισμοί σε τρεις Πολιτείες της Αυστραλίας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που, εβδομάδες τώρα, πλήττουν την περιοχή και, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες.

Στην βορειοανατολική Ν. Ν. Ουαλία, το βόρειο Κουίνσλαντ, αλλά και την Δυτική Αυστραλία, στην κυριολεξία άνοιξαν οι ουρανοί, αφού μέσα σε 15 ώρες έπεσαν 200 χιλιοστά νερού.

Επιπλέον, ποταμοί της περιοχής ξεχείλισαν με τελευταίο τον ποταμό Μπέλιντζεν στην βορειοανατολική Ν.Ν.Ουαλία. Αποκλεισμένες παρέμεναν την Τρίτη οι πόλεις Μπέλιντζεν, Ντάργουντ, Θόρα και Γιουρούνγκα, ενώ ελικόπτερα του στρατού συνέχισαν την ρήψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους 4.000 περίπου κατοίκους που είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή.

Τέλος, περιοχές στον Κόλπο Καρπεντάρια στο βόρειο Κουίνσλαντ, παραμένουν αποκλεισμένες για πάνω από έξι εβδομάδες, ενώ οι βροχές σε περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας οδήγησαν στο κλείσιμο ορυχείων της περιοχής Πιλμπάρα.

Και δεύτερος ύποπτος για εμπρησμό

Κατηγορίες για εμπρησμό απαγγέλθηκαν την Τετάρτη εναντίον και δεύτερου Αυστραλού για τις πυρκαγιές βόρεια της Μελβούρνης, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 201 άνθρωποι, καταστράφηκαν 1.830 σπίτια και 7.500 έμειναν άστεγοι.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο 38χρονος άνδρας εντοπίστηκε την Τρίτη να πετάει αναμμένα τσιγάρα σε ξερά χόρτα κοντά στο Μίρτλφορντ, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της 7ης Φεβρουαρίου.

Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά και ο άνδρας αυτός συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ένας 39χρονος, ο Μπρένταν Σόκαλουκ, οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Μελβούρνης όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό σχετικά με τις πυρκαγιές στη γεννέτειρά του Τσόρτσιλ, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι και κάηκαν 36.000 εκτάρια δασικής έκτασης.

Ο πρώην εθελοντής πυροσβέστης κρατείται και θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάϊο κατηγορούμενος για εμπρησμό με πρόκληση θανάτου.

Πηγή http://www.ethnos.gr

No comments:

Post a Comment