Thursday, February 26, 2009

Σημαντική δωρεά ομογενή σε ελληνικό σχολείο

Μια εντυπωσιακή δωρεάν ύψους 300.000 δολαρίων πρόσφερε ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας της Μελβούρνης, Νίκος Ανδριανάκος στο δίγλωσσο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτορίας "Αλφινγκτον Γκράμαρ".

Εκτιμάται μάλιστα πως η χειρονομία του ομογενή επιχειρηματία θα ενθαρρύνει και άλλους εύπορους ομογενείς να ενισχύσουν την ελληνομάθεια στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Αλφινγκτον Γκράμαρ" και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας το ποσό των $300.000 που πρόσφερε η οικογένεια Ανδριανάκου θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων .
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική δωρεά από άτομο ελληνικής καταγωγής προς το "Αλφινγκτον Γκράμαρ" και την Ελληνική Κοινότητα.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι "η σημαντική αυτή δωρεά των $300.000 θα αναδείξει την οικογένεια Ανδριανάκου σε κύριο χορηγό του σχεδιαζόμενου έργου.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Κοινότητα και το "Αλφινγκτον Γκράμαρ".
Ας ελπίσουμε ότι θα ενθαρρύνει και άλλες ελληνικές οργανώσεις και επιχειρηματίες να ενισχύσουν μεγάλα έργα, όχι μόνο στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, αλλά και σε άλλα ελληνικά καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και κοινοτικά έργα."

No comments:

Post a Comment