Wednesday, February 18, 2009

Αυστραλία- Ελπίδες για Νικολαϊδη

Σύσταση για απονομή βασιλικής χάριτος προς τον ομογενή συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη ετοιμάζεται από αρμόδια υπηρεσία της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου και δηλώσεις της οικογένειάς του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας Ταϊλανδοί αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν ότι ετοιμάζεται 'σύσταση' προς το βασιλιά της χώρας για απονομή χάριτος στο Χάρη Νικολαΐδη.
Η 'σύσταση' υποστηρίζεται από το Τμήμα Χάριτος του αρμόδιου Υπουργείου της Ταϊλάνδης.
Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από το δικαστήριο.
Το τελικό κείμενο της σύστασης χάριτος θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό για υπογραφή και στη συνέχεια στο βασιλιά της Ταϊλάνδης.
Ο δικηγόρος Σομχάι Χομλα-Ορ αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι η σύσταση του αρμόδιου Υπουργείου είναι πολύ σημαντική και ότι ανοίγει το δρόμο για την απονομή χάριτος.
"Πιστεύω ότι κατόπιν αυτής της σύστασης θα δοθεί χάρη στο Νικολαΐδη από την αυτού Μεγαλειότητα", δήλωσε ο κ. Χομλα-Ορ.
Σημειώνεται ότι η αυστραλιανή Κυβέρνηση και προξενικοί αξιωματούχοι ζητούν εδώ και μήνες την απελευθέρωση του Χάρη Νικολαΐδη.
Αξιωματούχος της Πρεσβείας της Αυστραλίας δήλωσε ότι απομένουν ορισμένα βήματα ως την απελευθέρωσή του και ότι η Πρεσβεία παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές της Ταϊλάνδης.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment