Thursday, February 26, 2009

Μέλβούρνη- Γιορτή Κυπριακού κρασιού

Παρουσία του δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρήστου, και άλλων προσωπικοτήτων, θα γίνει και φέτος το 15ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και το Διοικητικό Συμβούλιο, με την ενεργό συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, εργάζονται πυρετωδώς, ώστε το Σάββατο, 7 και την Κυριακή, 8 Μαρτίου, αφού υποδεχθούν τους επισκέπτες, να τους φιλοξενήσουν με την πατροπαράδοτη κυπριακή φιλοξενία, κερνώντας τους κι ένα ποτήρι κυπριακό κρασί .

"Μετά την αδελφοποίηση της Γιορτής του Κρασιού το 2005 της Μελβούρνης με αυτήν της Λεμεσού, παρουσία του νυν προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, οι πολιτιστικές μας σχέσεις διευρύνθηκαν και το χορευτικό συγκρότημα της Κοινότητάς μας, φιλοξενήθηκε δυο φορές στη γενέτειρα.
'Αλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος μας.
Η δημιουργία πολιτιστικής ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία μας.
Έτσι, λοιπόν, είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας στους Αντίποδες και τους ευχόμαστε να περάσουν ευχάριστα και στο δικό μας φεστιβάλ" δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Στέλιος Αγγελοδήμου.
Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο, φέτος, λόγω της συμπλήρωσης δεκαπέντε ετών από τότε που το Φεστιβάλ καθιερώθηκε ως θεσμός, η όλη διοργάνωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα.
H Γιορτή του Κρασιού περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες από την Κύπρο και την ομογένεια αλλά και επίδειξη κυπριακής κουζίνας με κορυφαίους μάγειρες.
Πηγή http://www.express.gr/

No comments:

Post a Comment