Tuesday, February 10, 2009

Στούς 173 αν΄ήλθε ο αριθμός των νεκρών στις πυρκαγιές στην Βικτόρια

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας της Βικτόριας υπολογίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στις φρικτές φωτιές του Σαββάτου και Κυριακής θα ανέλθει ως τα 300 άτομα.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών σήμερα ανέρχεται σε 173, αλλά οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς η αστυνομία συνέχιζει την ερευνά της σε πάνω από 700 σπίτια που καταστράφηκαν στις φωτιές.
Η αστυνομία δεν έχει αρχίσει έρευνες ακόμη σε πόλεις όπου είναι πιθανό να βρούν περισσότερα άτομα νεκρά και προιδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολυ παραπάνω".

Περισσότερα από 300,000 εκτάρια έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των φωτιών, και είναι σύγουρα η πιο μεγάλη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Αυστραλίας έως σήμερα.



Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα μια ομάδα ανάληψης αποστολής για τη διερεύνηση των θανατηφόρων πυρκαγιών και δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένοι για την πραγματοποίηση συλλήψεων.
.........

Η αστυνομία πιστεύει ότι η φωτιά στο Gippsland ήταν εσκεμμένα αναμμένη, και ότι ο εμπριστής θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για περισσότερες φωτιές.




Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Gippsland και η αστυνομία είπε ότι έχει ετοιμάσει φωτογραφικά σκέτς του εμπριστή και θα τα διαθέσει στα μέσα ενημέρωσης σήμερα το απόγευμα.

No comments:

Post a Comment